Kerst met de Andreascantorij

Festival of Lessons &Carols

Vrijdag 22 december 2023 voert de Andreascantorij o.l.v. dirigent Herman Weelink het traditionele Festival of Lessons and Carols uit. De viering begint om 20:30 en vindt plaats in de Grote of Andreaskerk in Hattem. Medewerking verlenen Harm Jansen (orgel) en Thoby Liefers (trompet). De lezingen worden verzorgd door ds. Wim Hortensius en wethouder Margriet Brouwer.

De Andreascantorij tijdens het Festival in 2022

Het Festival kent zijn oorsprong in Engeland en wordt daar al sinds 1918 ieder jaar op Kerstavond uitgevoerd. In de viering staan negen lezingen rond de geschiedenis van het kerstverhaal uit het Oude en Nieuwe Testament centraal. De lezingen worden omlijst met Engelstalige Carols en Hymns, maar er zullen ook kerstliederen uit andere landen worden gezongen. Het bekende ‘Once in royal David’s city’ en ‘Hark! the herald angels sing’ hebben een vaste plaats in de liturgie.

Inmiddels is het al vele jaren een traditie geworden dat ook in de Andreaskerk in Hattem het Festival door de Andreascantorij wordt uitgevoerd. Dirigent Herman Weelink over de viering: “Ook dit jaar hebben we weer een mooi programma samengesteld. De cantorij zal onder andere het Noorse ‘Det hev ei rose sprunge’ van Ola Gjeillo, het ‘O magnum mysterium’ van Byrd en paar verrassende Carols ten gehore brengen.”

Het belooft een afwisselende viering te worden. De Andreascantorij nodigt iedereen van harte uit voor het Festival! De toegang is gratis, na afloop kunt u een financiële bijdrage in de kosten geven.

Winterfestijn – Kerstliederen in de Andreaskerk

Tijdens het Winterfestijn kunt u al komen luisteren naar of meezingen met de Andreascantorij. Een aantal leden zullen Kerstliederen zingen in de sfeervolle Andreaskerk. Wie graag mee wil zingen of wil komen luisteren tijdens dit in- en uitloopconcert is vrijdag 8 december vanaf 19:00 welkom. De deuren van de hoofdingang aan de Markt zijn geopend.