23 December 20:30 – Festival of Lessons and Carols in de Andreaskerk

Vrijdag 23 december 2022 voert de Andreascantorij o.l.v. dirigent Herman Weelink het traditionele Festival of Lessons and Carols uit. De viering begint om 20:30 en
vindt plaats in de Grote of Andreaskerk in Hattem. Medewerking verlenen Harm Jansen (orgel) en Thoby Liefers (trompet). De lezingen worden verzorgd door Wim Hortensius, Almatine Leene en Gerard Libert.

Het Festival kent zijn oorsprong in Engeland en wordt daar al sinds 1880 ieder jaar op Kerstavond uitgevoerd. In deze viering staan negen lezingen rond de geschiedenis van het kerstverhaal uit het Oude en Nieuwe Testament centraal. De lezingen worden omlijst met Engelstalige Carols en Hymns, maar er zullen ook kerstliederen uit andere landen worden gezongen. Het bekende ‘Once in royal David’s city’ en ‘Hark! the herald angels sing’ hebben een vaste plaats in de liturgie.

Inmiddels is het al vele jaren een mooie traditie dat ook in de Andreaskerk in Hattem zo’n Festival door de Andreascantorij wordt gehouden. De Cantorij is dan ook verheugd dat er na twee jaar weer een volwaardig Festival kan worden uitgevoerd. Zij zullen o.a. het Noorse ‘Det hev ei rose sprunge’ van Ola Gjeillo en het ‘O magnum mysterium’ van Lauridsen ten gehore brengen. Het belooft een mooie afsluiting van 2022 te worden, het jaar waarin de Cantorij haar 45-jarig jubileum vierde. De Andreascantorij nodigt u van harte uit voor het Festival!